قالب سازی فن آور پلاستیک

ساخت وبلاگ

قالب سازی پلاستیک ضربه ای و قالب تزریق پلاستیک

قالبسازی یکی از صنایع پایه و مادر در همه کشورها به شمار می رود. صنایع مادری چون قالب سازی عامل توسعه اقتصادی هر کشوری به حساب می آیند. صنعت قالب سازی حجم وسیعی از قطعات و وسایل مورد نیاز دیگر صنایع را تولید می کند.

یک شرکت قالب سازی حرفه ای از روش های مدرن قالب سازی برای تولید قطعات و قالب ها استفاده می کند، نتیجه استفاده از روش های قالب سازی نوین راندمان کاری بالایی را برای شرکت ها به همراه دارد. از طرفی دیگر آنچه که در کیفیت قطعات و قالب های تولیدی تأثیر دارد استفاده از متریال درجه یک با استاندارد های جهانی می باشد.

شرکت های قالب سازی موفق، علاوه بر روش های مدرن قالب سازی و استفاده از متریال با کیفیت، از نیروی کار حرفه ای، با تجربه، متعهد، تحصیل کرده و با اطلاعات نیز بهره می برد. نیروهای تحصیل کرده اطلاعات به روزی داشته و با نرم افزارهای روز دنیا آشنا بوده و به ارتقاء یک شرکت کمک می کنند.

امروزه پلاستیک یکی از موادی است که بیشترین کاربرد را در صنایع داشته و در کشورهای صنعتی و کارخانه های تولیدی، قطعات صنعتی، بیشتر به صورت پلاستیکی تولید می شوند. علت این امر، ارزان قیمت بودن پلاستیک نسبت به دیگر مواد و مقاومت بالای این ماده نفتی بوده و از همه مهمتر قطعات پلاستیک دارای طول عمر بالایی هستند. استفاده از پلاستیک در قالب سازی تحولی در صنعت قالب سازی ایجاد کرد و شاخه ای به نام قالب سازی پلاستیک را رونق بخشیده است.

 انواع روش های قالب سازی پلاستیکی مدرن  در ایران

قالب سازی پلاستیک از مسیر های مختلفی انجام می شود، در ادامه روش های قالب سازی پلاستیک متداولی که در دهه های اخیر در ایران استفاده شده است را معرفی می کنیم:

  • قاب سازی پلاستیک به روش تزریق پلاستیک

    قالب سازی پلاستیک

  • روش قالب سازی پلاستیک به روش ضربه ای

  • قالب سازی پلاستیک به کمک گاز (این روش خود یک روش قالب تزریق پلاستیک است)

  • روش قالب سازی پلاستیک به روش بادی

  • قالب سازی پلاستیک به روش ناحیه‌ای و درونی

  • روش قالب سازی پلاستیک به روش مدل دورانی (قالب سازی روتو)

قالب سازی پلاستیک ضربه ای روشی برای تولید قطعات توخالی

تولید قطعه به روش قالب سازی ضربه ای از سال 1938 برای تولید شیشه ها و بطری های توخالی رواج پیدا کرد و در کمتر از 10 سال تنوع زیادی در بین محصولات شیشه ای و پلاستیکی ایجاد نمود.  قالب سازی پلاستیک به روش ضربه ای برای تولید قطعات پلاستیکی توخالی استفاده می شود. برای قالب سازی ضربه ای دستگاه های مدرن و کیفیت ماده اولیه در کیفیت محصول تولیدی تأثیر فراوانی دارد.

قالب سازی پلاستیک به روش ضربه ای

قبل از شرع فرایند قالب سازی ضربه ای، از قطعه مورد نظر یک طرح اولیه تهیه می شود که این کار در واحد طراحی قالب انجام می شود، سپس بر اساس طرح اولیه، قالب های صنعتی برای ساخت قطعه پلاستیکی ساخته می شود. در قالب سازی ضربه ای یک قطعه پلاستیک لوله مانند به نام پاریسون  parison  وجود دارد که در انتها دارای سوراخ است.

برای شروع قالب سازی ضربه ای ابتدا مواد پلاستیکی ذوب شده دور پاریسون می پیچد و با استفاده از سوراخ پاریسون هوای فشرده شده از میان مواد پلاستیکی مذاب عبور می کند. اطراف مواد مذاب قالب های صنعتی ساخت قطعه پلاستیکی وجود دارد که با فشار هوای خروجی از پاریسون مواد شکل قالب را به خود گرفته و پس از خنک شدن پلاستیک قالب های صنعتی باز شده و قطعه خارج می شود. در این مرحله برای اینکه عمل خنک کردن سریع تر و بهتر انجام شود از آب کمک می گیرند.

قالب سازی به روش ضربه ای متداول تر است یا قالب تزریق پلاستیک ؟

صحبت راجع به این مسئله کمی دشوار است زیرا هر یک از این روش های قالب سازی پلاستیک برای قطعات پلاستیکی مخصوص به خود استفاده می شوند. همانطور که در بالا توضیح دادیم قالب سازی ضربه ای برای قطعات پلاستیکی توخالی استفاده می شود مانند بطری های نوشابه، بطری های شوینده و هر نوع بطری توخالی. این در حالی است که این قطعات معمولاً از جزئیات ساده ای برخوردار هستند و قطعه تولیدی خیلی پیچیده نیستند.

همانطور که در مقالات قبل : قالب سازی پلاستیک به روش تزریق پلاستیک و فشرده سازی، در رابطه با ویژگی های قالب تزریق پلاستیک صحبت کردیم، این روش از قالب سازی برای قطعات پلاستیکی پیچیده با جزئیات زیاد استفاده می شود. قالب تزریق پلاستیک بیشتر برای ساخت قطعات پلاستیک صنعتی مانند خودرو سازی بیشتر کاربرد دارد.

برای اطلاع از ویژگی های قالب تزریق پلاستیک به مقاله زیر مراجعه فرماید:

  

صنایع قالب سازی فن آور پلاستیک در زمینه قالب سازی و قالب سازی پلاستیک دارای تجربه بالایی است. کیفیت قالب سازی پلاستیک در پروژه های این شرک بیشتر مدیون برنامه ریزی و کنترل پروژه، همگام سازی ساخت و طراحی قالب می باشد. این فاکتور ها در رشد کیفی محصولات و پروژه های خروجی شرکت تأثیر به سزایی داشته است. در صنایع قالب سازی فن آورپلاستیک استفاده از علم روز و نیروی کار حرفه ای و تحصیل کرده نکته ای است که در ارتقاء شرکت تأثیر مستقیم داشته است.

برای مشاوره و انجام پروژه های قالب سازی و قالب سازی پلاستیک در شرکت قالب سازی فن آورپلاستیک می توانید با واحد بازرگانی (09121832488) تماس حاصل فرمایید.

واحد تزریق پلاستیک
واحد تزریق پلاستیک قالب سازی فن آور پلاستیک

صنعت قالب سازی و قالب سازی پلاستیک در ایران – قالب سازی پلاستیک ضربه ای و قالب تزریق پلاستیک – صنعت قالب سازی و قالب سازی پلاستیک در ایران – طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک – قالب سازی چیست 

قالب سازی فن آور پلاستیک...
ما را در سایت قالب سازی فن آور پلاستیک دنبال می کنید

برچسب : قالب سازی , قالبسازی , قالب سازی پلاستیک , قالب تزریق پلاستیک , تزریق پلاستیک , قالبسازی پلاستیک , قالب سازی ضربه ای, قالب سازی به روش تزریق پلاستیک , نویسنده : نویسنده fpmoulding بازدید : 208 تاريخ : چهارشنبه 25 فروردين 1400 ساعت: 7:53

قالب سازی پلاستیک به روش تزریق پلاستیک و فشرده سازی

در دنیای صنعتی امروز تمامی مشاغل نیاز به قطعات پلاستیکی دارند و از آنجایی که تولید قطعه به کمک قالب سازی پلاستیک بسیار مقرون و به صرفه است، در تولید انبوه قطعات، صنعت قالب سازی پلاستیک بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
مسلماً ساخت این قطعات انبوه پلاستیکی به یک شکل انجام نمی شود و صنعت قالب سازی پلاستیک نیز مانند دیگر صنایع دارای روش های تولید زیادی است. در این مقاله در رابطه با قالب سازی پلاستیک و انواع روش های قالب سازی پلاستیک می خواهیم صحبت کنیم. شرکت قالب سازی فن آورپلاستیک طراح و سازنده قالب های صنعتی و خانگی است و در زمینه ساخت قطعات پلاستیکی و قالب سازی پلاستیکی دارای نمونه کارهای بیشماری است.
روش های قالب سازی متداول در ایران:

• قالب سازی پلاستیک به روش ضربه‌ای
• قالب سازی پلاستیک به کمک گاز
• قالب سازی پلاستیک به روش فشرده
• قالب سازی پلاستیک به روش اکستروژن
• قالب سازی پلاستیک چرخشی
 قالب سازی پلاستیک به روش تزریق پلاستیک

صنعت قالب سازی مدرن ثابت کرده است انواع روش های قالب سازی پلاستیک به تولید قطعات با کیفیت کمک کرده است و بسته به شرایط و نوع قطعه باید روش قالب سازی پلاستیک برای تولید قطعه را انتخاب کرد. در ادامه مقاله به بررسی دو روش کاربردی قالب سازی پلاستیک، تزریق پلاستیک و فشرده سازی، معایب و مزایای آن ها و مقایسه این دو با یکدیگر می پردازیم.

قالب سازی پلاستیک به روش تزریق پلاستیک

در صنعت قالب سازی به روش قالب تزریق پلاستیک برای تولید قطعه ابتدا از قطعه مورد نظر یک طرح اولیه تهیه می کنند. به بیان ساده تر ساخت قالب تزریق پلاستیک با طراحی قالب تزریق پلاستیک آغاز می شود. بعد از مرحله طراحی شروع به ساخت قالب می کنند. مرحله ساخت قالب مرحله حساسی است زیرا کیفیت نهایی قطعه بسیار به این مرحله وابسته است. قالب تزریق پلاستیک از دو قسمت ثابت و متحرک تشکیل شده اند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مراحل قالب تزریق پلاستیک و انواع دستگاه های تزریق پلاستیک به مقاله زیر مراجعه فرمایید.

طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک

در نهایت در مرحله تزریق پلاستیک ماده اولیه پلاستیک (که معمولاً به صورت گرانول هستند) به حالت ذوب درآمده و سپس به داخل قالب تزریق می شود. گرانول‌های پلاستیکی در داخل دستگاه تزریق پلاستیک پس از حرارت دیدن به حالت مذاب یا رزین در می آیند. تزریق داخل قالب به وسیله نازل های دستگاه تزریق پلاستیک انجام می شود.

مواد مذاب داخل مارپیچ یا پیستون های دستگاه تزریق پلاستیک حرکت کرده و شکل قالب را به خود می گیرند در این زمان یک مکث کوتاه در دستگاه اتفاق می افتد و پس از اینکه پلاستیک مذاب سر تا سر قالب را پر کرد عمل خنک کردن رخ می دهد. در صورتی که ماد ه پلاستیکی خنک نشده باشد احتمال اینکه قطعه تغییر شکل دهد زیاد است. پس از آن قالب از قطعه جدا شده و قطعه ای با کیفیت به روش قالب سازی تزریق پلاستیک حاصل می شود.

قالب سازی به روش فشرده سازی (CIM) :

در روش قالب سازی پلاستیک به روش فشرده سازی، ماده اولیه پلاستیک مذاب و گرم است با این تفاوت که خود قالب نیز گرم است. این روش از قالب سازی برای محصولاتی مناسب است که دیواره نسبتاً ضخیم دارند و در تیراژ پایین تر قرار است که تولید شوند.

در قالب سازی پلاستیک به روش فشرده سازی چون هم ماده اولیه و هم قالب گرم است قطعه خروجی دارای مقاومت بالایی می شود. قطعات حاصل از این روش جایگزین خوبی برای قطعات فلزی شکستنی هستند. این قطعات نسبت به فلز هم مقاومت بالایی دارند و هم هزینه کمتر دارند. این ویژگی از مزایت بالای تولید قطعه به روش فشرده سازی حکایت دارد.

اگر به گذشته نگاه کنیم قالب سازی در دوران قدیم مشابه اصول اولیه قالب سازی به روش فشرده سازی است. بیشتر مواد گرما سخت در تولید قطعه پلاستیک به روش قالب سازی فشرده استفاده می شوند و ترموپلاست ها بیشتر برای قالب سازی به روش تزریق پلاستیک کاربرد دارند.

تفاوت قالب تزریق پلاستیک با قالب فشرده سازی

  • قالب سازی به روش فشرده سازی و قالب تزریق پلاستیک از برخی جهات بسیار مشابه یکدیگر هستند، اما با تفاوت هایی غیر قابل چشم پوشی. در قالب سازی به روش تزریق پلاستیک توضیح دادیم که قالب ها از دو بخش جدا شونده تشکیل می شوند و ماده پلاستیکی به داخل حفره قالب تزریق می شود این در حالی است که در قالب سازی فشرده قالب در اطراف ماده پلاستیکی گرم بسته می شود.
  • قالب سازی پلاستیک به روش های مختلفی انجام می شود اما زمانی که قطعه تولیدی پیچیدگی بالایی داشته باشد و طرح آن دارای جزئیات بیشتر باشد قالب سازی به روش تزریق پلاستیک مناسب تر است و زمانی که طرح اولیه قطعه ساده باشد قالب سازی به روش فشرده سازی مناسب تر است.
  • اصولاً قالب سازی به روش تزریق پلاستیک زمان تولید کوتاه تری دارد و زمانی که قرار است از تولید انبوه یک قطعه صحبت کنیم قالب سازی پلاستیک به روش تزریق پلاستیک بسیار مقرون به صرفه تر از قالب سازی به روش فشرده سازی است.
  • طبق یک قاعده کلی هزینه ابزار و وسایل مصرفی در قالب سازی به روش فشرده پایین است و مواد کمی در این روش به هدر می روند پس زمانی که قالب ساز دارد با یک ماده اولیه گران و بسیار ارزشمند کار می کند قالب سازی به روش فشرده سازی مقرون به صرفه تر می شود.

قالب سازی به روش قالب تزریق پلاستیک بهتر است یا قالب سازی به روش فشرده سازی؟

به طور کلی نمی شود گفت که قالب سازی به روش قالب تزریق پلاستیک بهتر است یا قالب سازی به روش فشرده سازی. آنچه که می توان گفت این است که بسته به شرایط هر یک از این روش ها مناسب هستند. زمانی که سفارش محصول و قطعه کم است، ماده اولیه گران است و طرح اولیه قطعه ساده است بهترین گزینه قالب سازی به روش فشرده سازی است و زمانی که سفارش قطعه بالاست و طرح اولیه پیچیدگی بالایی دارد قالب تزریق پلاستیک بهترین گزینه است.
در مقالات بعدی در رابطه با دیگر روش های قالب سازی پلاستیک و کاربردهای آن ها بحث می کنیم. شرکت قالب سازی فن آور پلاستیک از سال 1379 در زمینه طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک دارای نمونه کارهای موفق زیادی است. این شرکت دارای واحد تزریق پلاستیک بسیار مجهز همراه با تجهیزات پیشرفته این مجموعه شامل ماشین تزریق PLC، گازگیری برای مواد مهندسی، میکسر رنگ با مواد و چیلر برودتی و … می باشد.

قالب سازی پلاستیک

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک در شرکت فن آور پلاستیک با واحد بازرگانی تماس بگیرید.

قالب سازی پلاستیک و انواع روش های قالب سازی پلاستیک – قالب سازی پلاستیک به روش تزریق پلاستیک و فشرده سازی – قالب سازی چیست – طراحی و ساخت قالب‌های تزریق پلاستیک – قالب سازی پلاستیک و انواع روش های قالب سازی پلاستیک

 

قالب سازی فن آور پلاستیک...
ما را در سایت قالب سازی فن آور پلاستیک دنبال می کنید

برچسب : قالب سازی,قالب سازی پلاستیک,قالب سازی پلاستیک به روش تزریق پلاستیک,قالب تزریق پلاستیک,تزریق پلاستیک,قالب سازی پلاستیک به روش فشرده سازی, نویسنده : نویسنده fpmoulding بازدید : 220 تاريخ : دوشنبه 23 فروردين 1400 ساعت: 3:50

قالب سازی یا قالبسازی شکل گیری مواد اولیه مذاب داخل یک قالب سخت به نام ماتریکس است. این فرایند ممکنه به تولید یک قالب بیانجامد یا به تولید یک محصول. این ماده اولیه مذاب می تواند پلاستیک، شیشه، فلز، سرامیک و … باشد. قالب هایی که ساخته می شوند معمولاً دو قسمت دارند و هر قسمت نیمی از محصول نهایی را شکل می دهند. این قالب ها معمولاً لولایی هستند.


شرکت هایی که قالب های اولیه را تولید می کنند قالب ساز یا قالبساز نامیده می شوند. مواد اولیه و نحوه تولید قالب در شرکت های قالب سازی متفاوت است و آن‌ها را زیر شاخه های مختلفی تقسیم می کند. شرکت های قالب سازی در هریک از زمینه های زیر می توانند فعالیت قالبسازی داشته باشند:

• قالب سازی ضربه ای
• متالورژی پودر به علاوه ذوب
• قالب گیری فشرده سازی
• قالب گیری اکستروژن
• قالب گیری تزریقی
• لمینیت
• قالب تزریق واکنش
• قالب ماتریس
• قالب چرخشی (یا روتومولدینگ)
• ریخته گری چرخش
• قالب انتقال
• ترموفرمینگ
• تشکیل خلأ ، یک نسخه ساده از ترموفرمینگ

قالب سازی و دستگاه های قالب ساز در تمامی صنایع استفاده می شوند. دو نوع از روش های قالب سازی متداول قالب تزریق پلاستیک و قالب گیری فشرده سازی است. در قالب سازی به روش تزریق پلاستیک یک پلاستیک گرم و مذاب وارد یک محفظه می شود و در همان جا خنک می شود اما در قالب گیری فشرده سازی مواد با استفاده از گرما و فشار داخل قالب پخش می شوند و تا زمان خنک شدن قالب فشار و گرما حفظ می شود. دستگاه های قالب سازی در دو قسمت ثابت و متحرک دارند که اعمال فشار با استفاده از قسمت متحرک اعمال می شود. جهت گیری و زاویه این دو قسمت دستگاه قالب ساز بسیار اهمیت دارد و در طراحی قالب جزء نکات اساسی است.

قالب سازی ضربه ای:

در قالب سازی ضربه ای، قطعات پلاستیکی تو خالی تولید می کنند. گاهی این قطعات پلاستیکی جدا از هم هستند و بعد از تولید به یکدیگر می پیوندند و گاهی این قطعات به صورت یکپارچه (مانند بطری های تو خالی پلاستیک) هستند. در واقع قالب سازی ضربه ای نوعی قالب سازی پلاستیک به شمار می آید.
قالب سازی ضربه ای به سه صورت انجام می شود:

• قالب سازی ضربه ای با فشار اکستروژن
• قالب سازی ضربه ای تزریقی
• قالب سازی ضربه ای کششی تزریقی

قالب سازی ضربه ای به طور کلی با یک فرایند ذوب پلاستیک آغاز می شود و بسته به انواع روش های قالب سازی ضربه ای ادامه پیدا می کند. این پلاستیک مذاب وارد قطعه ای لوله ای شکل به نام parison (پاریسون) می شود. در انتهای پاریسون یک سوراخ وجود دارد که هوای فشرده را داخل پاریسون می کند. پاریسون محتویات خود را داخل قالب می ریزد و با استفاده از هوای فشرده، پلاستیک را به شکل قالب فرم می دهد. پس از خنک شدن و سفت شدن پلاستیک داخل قالب دو قسمت قالب از یکدیگر باز می شوند و قطعه خارج می شود. قالب سازی ضربه ای نسبت به قالب سازی به روش قالب تزریق پلاستیک هزینه بالاتری دارد.
تاریخچه قالب سازی به روش قالب سازی ضربه ای
در سال 1938 Enoch Fegren و William Kopitkeاز فرایند شیشه سازی الهام گرفتند و اولین دستگاه قالب سازی ضربه ای را تولید کردند. این ماشین اولین دستگاه تولید تجاری قالب سازی ضربه ای بود که توسط شرکت هارتفورد خریداری شد. با افزایش نرخ تولید محصولات در کارخانه ها و افزایش نیاز بازار به قطعات، نیاز به دستگاه های قالب سازی ضربه ای روز به روز بیشتر شد. نیاز به قطعات با بدنه توخالی بیشتر شد و با توجه به شکستن شیشه در فرایند دمیدن هوا، پلاستیک جایگزین شیشه گردید. در سال 1939 اولین تولید انبوه بطری های پلاستیکی تو خالی به روش قالب سازی ضربه ای در امریکا آغاز شد.
از این سال تاکنون روز به روز بر تعداد استفاده از دستگاه های قالب سازی ضربه ای در امریکا و آلمان افزوده می شود و همچنان این افزایش ادامه دارد.
قالب سازی ضربه ای با استفاده از فلزات نیز انجام می شوند که این فرایند برای اولین بار برای ساخت عینک به کار گرفته شد.

قالب سازی چیست – قالب سازی چیست – قالب‌های تزریق پلاستیک – طراحی و قالبسازی صنعتی –  قالب‌سازی پلاستیک –

قالب سازی فن آور پلاستیک...
ما را در سایت قالب سازی فن آور پلاستیک دنبال می کنید

برچسب : قالب سازی, قالبسازی, قالب سازی صنعتی, قالب سازی پلاستیک, نویسنده : نویسنده fpmoulding بازدید : 200 تاريخ : چهارشنبه 4 فروردين 1400 ساعت: 2:06